Boktips: Att skriva – En hantverkares memoarer av Stephen King

januari 10th, 2010 - 

Skräckmästaren Stephen King delar med sig av sin karriär och sina erfarenheter i en bok som är både självbiografi och författarhandledning i ett.

Oavsett vad man tycker om Stephen King så är han en produktiv författare som har en förmåga att hålla greppet om sina läsare genom berättelsen.

Den här boken är inget undantag. Det är en unik kombination av självbiografi och instruktionsbok för blivande författare. King öppnar dörren till sin värld och delar med sig av sina erfarenheter om alltifrån kampen för att bli utgiven och skrivandets våndor.

Det här är en bok som du bara måste läsa, även om du inte gillar Kings böcker i övrigt. Det är här är enkelt och lättillgängligt, det går att lära sig mycket om hur man bygger upp en berättelser och vad som krävs av en blivande författare.

Ett grundläggande tips som han ger är att läsa och skriva mycket. King berättar bland annat att han har som mål att skriva 2000 ord varje dag. Ibland klarar han det på ett par timmar, ibland tar det hela dagen innan han kan lämna sin skrivarplats.

Att skriva (Stephen King) hos Bokus

Att skriva (Stephen King) hos Adlibris

Vad tycker du om boken? Dela med dig i kommentarerna och betygsätt boken nedan!

3 Responses to “Boktips: Att skriva – En hantverkares memoarer av Stephen King”

  1. Catarina skriver:

    Mitt boktips är deckaserien av Mari Jungstedt. Mycket bra skrivna o ger inspiration!

  2. […] skriva, som heter… Att skriva. Jag tänker inte skriva en regelrätt recension, det finns det många andra som gjort. Jag kan bara konstatera att den 1. är mycket kort, till och med förvånansvärt […]

  3. […] Kings Att skriva – En hantverkares memoarer ) tipsar jag alltid om på de skrivarkurser jag undervisar för att de borde vara förbjudet att skriva utan att ha läst den.  […]